Turister måtte betale 11 110 kroner for biff og vann – nå trues restauranten med kjempebot

Det vakte oppsikt verden over da det ble kjent at fire japanske studenter nylig ble krevd for over 11 110 norske kroner etter å ha fortært fire Fiorentina-biffer, en tallerken grillet fisk, to glass vin og mineralvann.

Bestilte fire biffer, fritert fisk og vann. Regninga: 11 110 kroner

Satt ut av den store regninga, gikk turistene til politiet og klaget på restauranten, som ligger midt i Venezias turiststrøk like ved San Marco-plassen.

Students were charged £970 for a meal.

A group of four students, who are studying in Bologna, had eaten at Osteria de Luca restaurant close to St Marks Square when they were presented with the eyebrow-raising bill for three steaks, fried fish and mineral water. pic.twitter.com/VLIQaS5z5S

— 鳩梨 (@sabaocean) 23. januar 2018

Og politiet reagerte. Sammen med det lokale mattilsynet har de nå vært på befaring i restauranten, som av den italienske avisa La Nuovo Venezia blir identifisert som Osteria de Luca (NB: Lenke kun på italiensk).

Avisa The Guardian skriver også om tilsynet som ble gjennomført, og melder at de offentlige instansene fant brudd på både helse- og sikkerhetsforskrifter samt hygienevilkår. Det ble også påpekt mangler i oversikten over varebeholdning og «kommersielle kodekrenkelser».

Får bot – stenges ikke

La Nuovo Venezia skriver at avvikene vil resultere i ei bot på opptil 20 000 euro – over 190 000 norske kroner. Ingen av regelbruddene var imidlertid grove nok til at restauranten – som av 83 prosent av anmelderne på Tripadvisor får karakteristikken «elendig» – ble stengt.

Men, saken er ikke over med det.

Restaurantens kinesiske eier kan nemlig vente seg en runde eller to med italiensk økokrim hvor hun blant annet må gjøre rede for hvorfor de japanske turistene – som attpåtil studerer italiensk matlagning i Bologna – ikke fikk en detaljert kvittering, men kun en horribel totalsum de måtte betale. Studentene hevder at det eneste de fikk med seg fra restauranten, var kvittering på kredittkortbetalingen.

Tilbys gratis opphold

Saken har vakt stort oppstyr, og Venezias ordfører Luigi Brugnaro er blant dem som har fordømt restaurantens opptreden i harde ordelag, og uttrykt frykt for at episoder som denne skal skremme turister fra å komme til byen.

Også byens turistnæring har kastet seg på, og en gruppe venetianske hoteller har tilbudt japanerne gratis opphold på et luksushotell. Forhåpentligvis da med «all inclusive».

En talsmann for restauranten skal ha uttalt til flere journalister at de «ikke kan erindre noen problemer med japanske kunder».

Ni år etter «mirakelet på Hudson» - er pilothelten fortsatt misfornøyd med at så lite har skjedd med sikkerheten
Share Button

Legg igjen en kommentar