Turistperla Bali strammer inn reglene for utenlandske turister

Du er på ferie. Hva med et bilde av deg i bikini foran det eksotiske tempelet, eller kanskje sittende på en hellig skulptur? Fint motiv, som garantert ville høstet ganske mange likes på Instagram. Det bør du imidlertid la være.

Nå varsler nemlig balinesiske myndigheter at de skal stoppe det de anser som respektløs oppførsel fra turistene som besøker de mange religiøse hindutemplene på den populære ferieøya. Det skriver The Guardian.

– Templene må bevares. De representerer ånden i balinesisk skikk og kultur, sa guvernør Tjokorda Oka Artha Sukawati, kjent som Cok Ace, på et regionalrådsmøte denne uka.

Han lovet at myndighetene i de kommende ukene vil revidere reglene som tillater turistene å fritt besøke de mange hundre templene.

Populært reisemål

Nå åpner «verdens vakreste øy» igjen etter oppussing

Bali har seilt opp som en populær turistdestinasjon de siste åra, med over fem millioner besøkende i 2017, og i fjor høst tok turistmyndighetene sikte på å øke tallet til sju millioner i 2018. I Norge melder flere av reiseoperatørene om økt interesse rundt det eksotiske reisemålet. Mange dras mot øya for å besøke de unike templene.

Myndighetenes kritikk av turistene ble utløst av et bilde av en dansk turist sittende på en hellig statue ved tempelet Puhur Luhur Batukaru. Statuen er formet som en trone på toppen av en søyle, og er reservert for den viktigste guden i balinesisk hinduisme. Å sitte på den, anses som svært støtende mot deres tro. Bildet gikk viralt.

Strenge regler

Indonesia har strenge regler mot blasfemi, og politiet har derfor blitt bedt om å etterforske hendelsen og finne den ansvarlige som utførte overtrampet.

De nyutnevnte lokale myndighetene, sier den nye tilstrømmingen av turister har påvirket øya i negativ retning.

– Fordi vi er for åpne overfor turister, kommer det for mange. Dermed er også kvaliteten på de besøkende annerledes enn tidligere, sier Cok Ace.

Bali er ikke de eneste som innfører restriksjoner rundt sine religiøst tilknyttede steder. Flere av verdens populære hellige turistattraksjoner har for lengst innført restriksjoner som tar hånd om uønsket oppførsel og påkledning fra turister. I Europa finner vi blant disse Peterskirken i Vatikanet og Barcelonas turistmagnet Sagrada Familia.

Dette turistforbudet får selv de lokale til å rase
Share Button

Legg igjen en kommentar