Tyrkia er inne i varmen som chartermål igjen, og luksusreisene selger best

(Dagbladet): Jakten på neste års charterferier er i full gang. De første nyhetene har vært i salg gjennom hele sommeren. Salget hittil i år er bedre enn på samme tid før rekordåret 2017.

Og det er de dyreste reisene selges aller først.

– Luksustillegg som «swim up-rom» og de med aller best utsikt forsvinner ofte først. Vi har også mange såkalte «repeaters» hos oss, og de vil gjerne ha et spesifikt rom, et spesifikt område og de er veldig flinke til å bestille tidlig, sier kommunikasjonsansvarlig Nora Aspengren i Tui.

Tilbake til Tyrkia

Nå slippes nyhetene fra neste sommerkataloger fra de store charteroperatørene.

Og den største overraskelsen blir kanskje nysatsingene på Tyrkia. Både Tui og Ving er klare for en kraftig økning på antall reiser til Tyrkia neste sommer.

Dette skjer etter at blant annet Apollo droppet Tyrkia fra feriekatalogen for i år.

– Tyrkia har dessverre falt litt ut av nordmenns reiseradar de siste årene, men vi ser en antydning til at det kanskje er i ferd med å snu nå. Vi øker derfor antall reiser til Tyrkia med 25 prosent neste år, sier Nora Aspengren.


KLART FOR TYRKIA: Kleopatrastranden i Alanya er populær blant badegjester. Neste år kommer flere nordmenn hit enn i 2017. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer

– Vi sender turister til Alanya, Sude, Kemer, Belek, Manavgat, Türkler, Antalya og Incekum, forteller Aspengren.

Charterflyene til Antalya i Tyrkia går i perioden 3. mai til 13. oktober – men med litt ulike datoer fra Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim og Torp.

Tui har i tillegg nyheter som Hotel Robinson Khao Lak for treningsglade som vil til Thailand og TUI Sensatori Resort Rhodes for dem som vil ha luksusferie.

Les mer: Derfor vil Ryanair sette korken i flaskene på flyplassen.

Nye livsstilshotell

– Det lønner seg alltid å bestille høysesong tidlig. Reiser i skoleferiene og på de mest populære reisemål, og bosteder fylles det fort opp. Kypros og Hellas har fått en god start på salget. Og det er også verdt å merke seg at Tyrkia for neste sommer selger bedre enn på samme tid i fjor, sier markeds- og kommunikasjonsdirektør Tonje Løkaas Fossum i Ving Norge.

– Vi har flere nyheter neste år og den ene er Casa Cook på øya Kos. Dette er et helt nytt livsstilskonsept med fokus på design og komfort og er det andre i rekken av denne type hotell vi åpner. I fjor åpnet vi det første på Rhodos og det har vært en stor suksess, sier Tonje Løkaas Fossum.


LUKSUS SELGER: Ocean Beach Club på Kypros er en vinner for dem som vil ha luksusferie. Foto: Ving Vis mer

Luksus selger

– Med strandbeliggenhet og rom med direkte bassengutgang retter dette hotellet seg mot den stadig voksende kundegruppen som vil bo ekstra bra i ferien.

– I tillegg er cruise med verden største cruiseskip «Symphony of the» med Royal Caribbean Cruise Lines en nyhet neste år. Skipet har sin første seiling i januar, sier Løkaas Fossum.

– Hoteller som tilbyr store leiligheter, privat basseng og med god beliggenhet selges ut relativt raskt, spesielt de på populære reisemål som Kreta, Rhodos, Mallorca og i Kroatia, sier Beatriz Rivera, informasjonsansvarlig i Apollo.

Les mer: Flypassasjerer glemmer dette. Da går det sjelden bra.

Tjuvstart i mai

– Vi hadde forhåndslansering av 92 av hotellene våre for sommeren 2018 allerede i mai. Siden da har vi jevnt sluppet opp mer og mer, og vi holder fortsatt på. De største nyhetene slippes ikke før i september. Men per i dag kan tidligkjøperne sikre seg drømmeferien til reisemål som Parga, Kefalonia, Zakynthos, Skiathos, Kreta, Korfu, Kárpathos, Saranda i Albania, Kos, Kroatia og Kypros, sier Rivera.

– Vi kommer til å doble satsingen på Sicilia neste sommer, sier Gunder Moe, direktør i Amisol.

Det kan være greit å vite hvor du får mest sol for pengene.

– I vinter kommer slaget igjen å stå på Kanariøyene, men det er Sharm el-Sheikh som har flest soltimer per dag – hele tre timer mer, fortsetter Moe, som forteller om oppgangstider for Egypt for 2018:

– Vårt salg til Egypt har økt med 34 prosent sammenliknet med i fjor og vi nærmer oss «normalen».

Her er sola på billigsalg i sommer
Share Button

Legg igjen en kommentar