Tyrkia: – Har delt opptak med USA, Storbritannia og Saudi-Arabia

Tyrkia hevder de har delt opptakene knyttet til drapet på journalisten Jamal Khashoggi med både USA, Storbritannia og Saudi-Arabia, melder BBC.

Det er Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan som sier opptak knyttet til drapet på Jamal Khashoggi er blitt delt med USA, Saudi-Arabia, Storbritannia og flere andre land.

Minister: Khashoggis drapsmenn blir straffeforfulgt i Saudi-Arabia

Han fortalte om opptakene i en TV-sendt tale lørdag.

Tidligere har en rekke tyrkiske medier skrevet at det finnes lydopptak av drapet på Khashoggi inne på Saudi-Arabias konsulat i Istanbul.

Saudi-Arabia nektet lenge for drapet, men innrømte til slutt at den regimekritiske journalisten Jamal Khashoggi ble drept på konsulatet.

Regjeringen i Saudi-Arabia har antydet at drapet ble utført av etterretningsagenter eller andre tjenestemenn som ikke hadde klarsignal fra høyere hold.

Erdogan stoler imidlertid ikke på denne forklaringen og tror i stedet at noen med høye posisjoner i det saudiarabiske regimet ga ordre om drapet.

Khashoggis forlovede vil ikke møte Trump

CIA-sjef Gina Haspel fikk høre lydopptak av drapet på Jamal Khashoggi da hun besøkte Tyrkia i oktober, ifølge Washington Post.

Haspel besøkte Tyrkias hovedstad Ankara for å bli orientert om etterforskningen av drapet på den saudiarabiske regimekritikeren, og der ble lydopptaket avspilt i møte med den tyrkiske etterretningstjenesten MIT, skriver NTB.

De anonyme kildene avisen har snakket med beskriver opptakene som «overbevisende».

Dagbladet følger saken

Nå snur Saudi-Arabia
Share Button

Legg igjen en kommentar