Utdanningsdirektør Astrid Søgnen går av

Utdanningsdirektør Astrid Søgnen i Oslo kommune går av, og trer inn i en ny stilling i Oslo kommune.

– Det ble i går inngått en avtale mellom arbeidsgiver Oslo kommune og Astrid Søgnen som innebærer at Søgnen fratrer som utdanningsdirektør, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) som er glad for at saken har fått en løsning.

- Å høre Raymond frikjenne seg selv og sin egen byråd er som å høre Trump kommentere Russland-anklagene

Søgnens avgang kommer etter en lengre maktkamp mellom politisk ledelse og administrasjonen i Utdanningsetaten. Avgangen skjer til tross for at Søgnen selv ønsket å fortsette.

– Det har ikke vært mitt ønske å slutte som utdanningsdirektør i Oslo akkurat nå. Jeg er veldig stolt av det vi har fått til de siste 18 årene i Oslo-skolen og takknemlig for innsatsen til lærere, skoleledere, mine folk i administrasjonen og alle andre ansatte på alle nivåer, sier Søgnen i en pressemelding.

Frikjent av byrådslederen

Søgnen ble først bedt om å gå av på et møte 6. september i år. Hun ble tilbudt en annen stilling i kommunen, men takket først nei til dette.

Like etter, kom det et varsel mot Oslo-byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen (SV) fra anonyme kilder i Utdanningsetaten.

Thorkildsen selv gikk i september hardt ut mot ledelsen i Utdanningsetaten.

– Når politiske føringer er gitt og beslutninger er tatt, har jeg savnet samarbeidsvilje og lagarbeid for å få dette gjennomført etter intensjonen, skrev Thorkildsen i en epost til NTB.

I varslet ble Thorkildsen beskyldt for trakasserende oppførsel, blant annet i møter med ledelsen i Utdanningsetaten, samt å ha framsatt usanne og trakasserende påstander i mediene.

Forrige uke konkluderte byrådsleder Raymond Johansen (Ap) med å frikjenne Thorkildsen på alle punkter.

– Jeg har ikke funnet regelbrudd som rokker ved min tillit til Inga Marte Thorkilsen, sa Johansen da.

- Jeg har ikke funnet regelbrudd som rokker ved min tillit til Inga Marte Thorkildsen
Share Button

Legg igjen en kommentar