Uværet er på vei. Folk oppfordres til å tjore fast utemøblene

Torsdag og fredag er befolkningen i fylkene langs Oslofjorden og på Vestlandet blitt oppfordret til å tjore fast utemøbler og trampoliner. Det samme lavtrykket påvirker også Nord-Norge mot fredagen.

– Lavtrykket blir liggende utenfor Nordland. Det vil gi økende vind og også bli ganske vått på fredag, sier Ragnhild Nordhagen, statsmeteorolog i Meteorologisk institutt.

Neste lavtrykk

Mandag kommer det neste lavtrykket inn over Vestlandet.

– Det blir litt opphold på mandag, men så kommer et nytt lavtrykk på ettermiddagen som gir nedbør og økende vind. Det samme gjelder Trøndelag, og det beveger seg mot Nord-Norge i løpet av mandag kveld, og Troms og Finnmark tirsdag kveld.

Russland

Høytrykket som har skapt det uvanlig varme og tørre været i flere uker sør for Nordland, er nå borte.

Det eneste høytrykket som er i sikte ligger over Russland.

I dag er det slutt på 30 pluss - ikke mer supervarme i sikte

– Det ser ut til å bli liggende der. Det svekkes i begynnelsen av neste uke og påvirker ikke oss. Nord hadde kanskje ønsket seg litt mer stabilt høytrykksvær, for vi har jo falt litt utenfor dette fine høytrykket, sier statsmeteorologen.

Gode temperaturer

I helgen vil det blir temperaturer på rundt 20 grader på Østlandet, men litt kaldere på Sørlandet med mellom 15 og 20 grader. Også Øst-Finnmark får gode temperaturer fredag og lørdag med kanskje 20 grader, mens det blir litt lavere igjen i Troms og Nordland. I Møre og Romsdal og Trøndelag vil det også holde seg på mellom 15 og 20 grader.

– Spesielt i indre strøk, som ligger mer i le for lavtrykket, kan det bli ganske fint, varsler Nordhagen.

SILD I TØNNE: I dag ble det målt hele 28,8 grader i Oslo, og titusenvis av mennesker brukte dagen sin på Sørenga. Det er likevel noe de savner. Video: Ingrid Cogorno Vis mer
Share Button

Legg igjen en kommentar