Verdens største fly måtte lande på liten flyplass. Passasjerene måtte vente i tre timer før flyplassen fant høye nok trapper

Airbus A380 er verdens største passasjerfly, og ikke beregnet på å lande på mindre flyplasser. Men, noen ganger er selv flymannskap nødt til å improvisere.

Det skjedde da Singapore Airlines’ rute fra Frankfurt til New York skulle lande på John F. Kennedy-flyplassen i går, melder CNBC og flere andre medier.

Stengt rullebane

Flyplassen måtte stenge rullebanen på grunn av kraftige vinder og snøfall. Det ble rapportert «whiteout», altså ingen sikt.

Ergo måtte flere fly lande andre plasser, og for Singapore Airlines’ del betydde det at flyet med 325 passasjerer ble omdirigert til Stewart International, drøyt ti mil nord for New York City.


SNØSTORM: Elendig sikt og mye snø har gjort at flere fly til New York er innstilt eller omdirigert. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Denne flyplassen har langtfra dimensjonene til JFK, men blir blant annet brukt av Norwegian. I 2016 betjente Stewart omlag 137 000 passasjerer. Det samme tallet for Kennedy er 29 millioner.

Manglet trapper

Rullebanen er imidlertid mer enn lang nok for at en A380 kan lande trygt, men det skortet på utstyr til å betjene flyet på bakken.

MÅ FORKLARE SEG: Air Berlins aller siste langdistanseflyvning skulle lande, men ting gikk ikke som planlagt. Nå må selskapet og pilotene forklare seg. Video: Jule T / YouTube Vis mer

Blant annet rapporteres det at det ikke fantes høye nok trapper tilgjengelig, så passasjerene måtte vente inne i kabinen i tre timer før det var laget løsninger som gjorde at de kunne forlate flyet på en sikker måte.

Når været blir bedre skal maskinen flys til JFK hvor det skal hente passasjerer som venter på transport til Frankfurt.

Passasjer ble så utålmodig da han ikke fikk forlate flyet at han tok nødutgangen over vingen
Share Button

Legg igjen en kommentar