Ville inn i cockpiten for å lade mobilen – endte i arresten

En av passasjerene som skulle være med et fly fra selskapet IndoGo fra Mumbai til Kolkata mandag denne uka, sørget selv for at det aldri ble noen flytur på ham.

Mannen, som ifølge den indiske avisa The Tribune ikke akkurat var klink edru, forsøkte flere ganger før avgang å entre flyets cockpit, da han hadde et sterkt ønske om å få ladet opp mobiltelefonen sin.

Det lokale politiet opplyser at de ble tilkalt etter at passasjeren hadde gjort flere forsøk på å komme seg inn til pilotene med sin strømløse mobil. Til slutt fikk besetningen nok og tilkalte øvrigheta, som fjernet mannen fra flyet og satte ham i arresten inntil han ble sluppet fri seinere på dagen – etter at flyet hadde tatt av.

Det ble ikke reist tiltale mot mannen.

Fulgte prosedyren

AIRLINE NEWS: IndiGo passenger tries to enter cockpit to charge mobile phone – https://t.co/OZWUhYjcm6pic.twitter.com/WaUVGm52F5

— Airport Webcams (@AirportWebcams) 26. september 2018

En talsmann for IndiGo sier i en pressemelding at kapteinen fulgte vanlig prosedyre, da han oppfattet mannens oppførsel som en potensiell sikkerhetsrisiko.

Cockpit er som kjent låst og forbudt område for passasjerer. Ikke minst med bakgrunn i flykapringene som førte til 9/11-tragedien i 2001.

Ville ut bakdøra

Episoden skjedde bare dagen etter at politiet måtte hente en annen passasjer på et fly mellom New Delhi og Patna, skriver det norske nettstedet Hangar.no.

Da flyet ble forsinket, ringte kapteinen nærmeste restaurant og bestilte 40 pizzaer

Også dette var et IndiGo-fly, og politiet måtte tilkalles da en kar som var på sin første flytur fikk panikk før avgang og forsøkte å åpne en av de bakre dørene i kabinen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen skal ha forklart at panikken skyldtes at han ble redd for hva som kunne skje hvis flyet styrtet.

Hendelsen kommer dagen etter at en annen passasjer på et fly mellom New Delhi og Patna forsøkte seg på å skulle åpne en av de bakre dørene på et Airbus A320-fly fra samme flyselskap.

Denne mannen skal ha fått panikk om bord da det var hans første flytur, og hvor han skal ha blitt redd for hva som kunne skje hvis flyet styrtet.

Også denne passasjeren slapp tiltale, og ble dimittert etter et avhør hos det lokale politiet.

Piloter tok feil vei på rullebanen. Flygelederen etter brøleren: - Forklar!
Share Button

Legg igjen en kommentar